Бібліотека Університету висловлює щиру подяку Пилипчуку Дмитру Пилиповичу

Бібліотека Університету висловлює щиру подяку за внесок у формування книжкового фонду автору-упоряднику Пилипчуку Дмитру Пилиповичу, українському письменнику, поету, публіцисту, перекладачу (з польської, білоруської, російської мов), філологу, науковому та літературному редакторові, лексикографу, бібліографу, члену Національної спілки письменників України.

Про Дмитра Павличка : збірник статей / кол. авт.; упорядкування, вст. ст., бібліографія, список авторів статей та індекс авторів Дмитра Пилипчука. – К.: ВЦ «Просвіта», 2019.- 1040 с.

Видання є першою спробою всебічного розгляду постаті і творчості неповторного поета, перекладача, літературознавця та публіциста Дмитра Васильовича Павличка. Книга має 2 частини: «Дмитро Павличко в Україні» та «Дмитро Павличко за кордоном». Подані в збірнику 165 текстів 131 автора переконливо засвідчують, що, по-перше, постать Павличка належить до історичних імен української літератури першої величини, і що, по-друге, давно назріла необхідність розглядати його персоналію в парадигмі класики світової літератури.

Видання адресоване науковцям, викладачам, учителям, аспірантам і студентам, критикам і журналістам та всім шанувальникам творчості Д.Павличка.

03057, м. Київ, вул. Зоологічна, 1

тел. (044) 454-49-58, (044) 454-49-28

E-mail: library@nmu.ua