День Перемоги

8 травня 2018 року бібліотека Університету взяла участь у святкуванні Дня Перемоги. В День пам’яті і примирення пройшов урочистий захід біля Меморіалу викладачам та студентам, загиблим під час війни 1939-1945 років та пам’ятної стели Героям Небесної Сотні.

Хвилиною мовчання та покладанням квітів університетська спільнота вшанувала пам’ять студентів та викладачів Університету, які залишилися на фронтах Другої світової війни, загинувши за звільнення рідної землі.

Привітали ветеранську організацію, яка налічує 25 ветеранів Великої Вітчизняної Війни, серед яких 8 учасників бойових дій та 17 – учасників трудового фронту, представники адміністрації Університету, академічна спільнота, співробітники та студенти. Зі словами подяки до ветеранів звернувся в.о. ректора, професор Ярослав Цехмістер. «День пам’яті та примирення і День Перемоги – особливі дні, сьогодні ми згадуємо мільйони людей, які віддали своє життя. Війна торкнулася усіх і кожен лікар на полі битви – це теж герой. Ми згадуємо подвиги українців, які вміють захищати свою землю, а також сьогодні серед нас є ті, хто захищає Батьківщину у цій новій війні, яка розпочалася після 70-ти річчя важко вибореної Перемоги. Висловлюємо найщиріші слова подяки і шани всім присутнім ветеранам Великої Вітчизняної Війни за героїзм».

До присутніх та молоді від імені представників воєнного покоління звернувся ветеран Великої Вітчизняної війни, учасник бойових дій Ігор Миколайович Корбелецький. Він занурився у спогади про своє фронтове минуле та про перемоги визволителів рідної вітчизни, а також дав настанову молодим студентам навчатися й переймати від ветеранів їхні найкращі риси і традиції.

Наприкінці заходу відбулося урочисте покладання квітів до підніжжя Меморіалу викладачам та студентам, загиблим під час війни 1939-1945 років та пам’ятної стели Героям Небесної Сотні. Букетами квітів вшанували й подвиг присутніх на мітингу ветеранів, побажали їм міцного здоров’я та гараздів на довгі роки. Студенти творчого колективу привітали гостей свята піснями про перемогу.

Співробітники бібліотеки НМУ презентували цикл книжково-ілюстративних виставок під назвою «Пам'ять палаючих років» з розділом «Сучасна військова медицина України : зв'язок поколінь» (всього 118 джерел).


View the embedded image gallery online at:
https://librarynmu.com/novyny/43-den-peremogi#sigProId9161d368c5

03057, м. Київ, вул. Зоологічна, 1

тел. (044) 454-49-58, (044) 454-49-28

E-mail: library@nmu.ua