Здорова дитина – здорова нація

1 червня – Міжнародний день захисту дітей

    

Щороку 1 червня ми відзначаємо свято маленьких громадян нашої країни – Міжнародний день захисту дітей. Це свято радості, надії і тих, хто поруч з дітьми, хто піклується про їх здоров’я і допомагає їм твердо стати на ноги. З перших миттєвостей життя про здоров’я малюків дбають лікарі-педіатри, які не тільки лікують, а насамперед допомагають діткам рости здоровими та щасливими, консультують батьків як правильно доглядати за дитиною та виростити малюка максимально здоровим.

До Міжнародного дня захисту дітей у Бібліотеці НМУ імені О. О. Богомольця облаштовано книжкову виставку «Здорова дитина – здорова нація». На виставці представлено наукову, навчальну, довідкову літературу, статті у фахових періодичних виданнях з питань педіатрії та охорони здоров’я дітей, літературу про історію становлення вітчизняної педіатрії. Окремий розділ книжкової виставки присвячено працям корифеїв в галузі педіатрії. Зокрема, вченого-педіатра, академіка, багаторічного завідувача кафедри педіатрії № 4, професора В. Г. Майданника; доктора медичних наук, професора, завідувача кафедри пропедевтичної педіатрії В. Д. Чеботарьової; вченого-педіатра, професора, завідувача кафедри педіатрії № 2 І. М. Руднєва.

Детально праці науково-педагогічних працівників НМУ імені О. О. Богомольця з питань педіатрії представлено в електронному каталозі (понад 1200 позицій); ЕБ «Наукові праці вчених-медиків НМУ імені О. О. Богомольця»; імідж-каталозі  та систематичному каталозі.

Виставка експонується у Бібліотеці (стоматологічний корпус, 2-й поверх).

  

03057, м. Київ, вул. Зоологічна, 1

тел. (044) 454-49-58, (044) 454-49-28

E-mail: library@nmu.ua