Ситник Костянтин Меркурійович – 

науковець із широким кругозором

(3.06.1926 – 22.07.2017)

 

Академік НАН України Костянтин Меркурійович Ситник – відомий учений, видатний організатор науки та визначний політичний діяч. Його науково-організаційна діяльність стала вагомим внеском у формування і розвиток науки та освіти незалежної України. Під його керівництвом в Україні були започатковані дослідження з космічної біології, хемосистематики рослин, закладені основи робіт з генетичної та клітинної інженерії. Чільне місце в науковій діяльності Ситника Костянтина Меркурійовича займають питання екології, охорони природи, формування екологічної культури. Працюючи на відповідальних посадах в  Президії НАН України, академік активно розбудовував науку в Україні, сприяв відкриттю багатьох наукових центрів.

Костянтин Меркурійович автор понад 1000 наукових, науково-популярних, публіцистичних робіт, надрукованих у численних вітчизняних та іноземних виданнях. Під його керівництвом підготовлені та захищені 20 докторських та понад 30 наукових дисертацій.

 До 95-річчя від дня народження академіка співробітниками бібліотеки НМУ імені О. О. Богомольця підготовлено книжкову виставку, на якій експонуються монографії, наукові праці, довідникова література. Наукові праці Костянтина Меркурійовича Ситника представлено в алфавітному та систематичному каталозі. 

Виставку можна переглянути в бібліотеці (стоматологічний корпус, бібліотека, 2-й поверх, кімната №17.)

 

 

03057, м. Київ, вул. Зоологічна, 1

тел. (044) 454-49-58, (044) 454-49-28

E-mail: library@nmu.ua